Аппазова Н., Бойко В., Сластья Е.А., Модонкаева А.Э. К вопросу оптимизации пробоподготовки и метода анализа биологически активных веществ фенольной природы столового винограда // Бюл. Никит. ботан. сада. – 2011. – Вып. 103. – С. 113–116.
Разработан новый подход комплексной оценки состава фенольных веществ столового винограда с использованием высокоэффективной жидкостной хроматографии. В статье приведены результаты оптимизации методов анализа и пробоподготовки виноградной ягоды для изучения состава фенольных соединений.
Ил. 1. Библ. 6.
Appazova N., Boyko V., Slastya E.A., Modonkaeva A.E. To the question of the optimization of samples preparation and method of the analysis of biologycal-active substances phenol nature in the grapes // Bul. Nikit. Botan. Gard. – 2011. – № 103. – P. 113–116.
We have developed a new approach of integrated assessment of the phenolic compounds of table grapes, using high-performance liquid chromatography. This article presents the results of optimization methods for sample preparation and analysis of grape berries to study the composition of phenolic compounds.
Il. 1. Bibl. 6.